Χριστουγεννιάτικες δράσεις 2019

Αυτές τις κάρτες τις δημιούργησαν οι μαθητές του σχολείου μας και στάλθηκαν με ταχυδρομείο σε όλα τα συνεργαζόμενα σχολεία.

Παρακολουθήστε το βίντεο :

Οι μαθητές των τμημάτων Δ1΄ και Δ2΄ του σχολείου μας σας στέλνουν 2010 ευχές για Ευτυχισμένα Χριστούγεννα και Χαρούμενο το Νέο Έτος! Οι μαθητές έφτιαξαν τους δικούς τους ήρωες, κατασκεύασαν κούκλες και στέλνουν ευχές!

https://youtu.be/-_ipX4Yq1LQ

Οι μαθητές της Α΄ τάξης του σχολείου μας δημιούργησαν το παρακάτω βίντεο υπό την καθοδήγηση της δασκάλας της Θεατρικής Αγωγής κας. Αθανασοπούλου Ρένας.

https://youtu.be/44ta1cUwKew

Χριστουγεννιάτικες δράσεις 2020

  1. Όλες οι χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα συνεργάστηκαν και δημιούργησαν το χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο 2020 για το Ν.Η.Μ.Α., που περιέχει χριστουγεννιάτικα ήθη και έθιμα, συνταγές, κάλαντα και πολλά ακόμη.

2. Ο Δημήτρης ξαναχτυπά!!! Παρακολουθήστε την παρακάτω παρουσίαση και ανακαλύψτε ποιος θα τον επισκεφτεί για το Χριστουγεννιάτικο γεύμα…..εσείς σε ποιον θα στέλνατε Χριστουγεννιάτικη πρόσκληση;

Μάντεψε ποιος θα’ρθει το βράδυ!

3. Οι μαθητές του Ε2΄ τμήματος τους σχολείου μας απαντούν…Ρίξτε μια ματιά και ανακαλύψτε ποιους θα καλούσαν σε δείπνο την παραμονή των Χριστουγέννων!!!

Ε2΄ …χριστουγεννιάτικη πρόσκληση σε δείπνο

4. Οι μαθητές της Ε΄ τάξης του σχολείου μας σας στέλνουν τις χριστουγεννιάτικες ευχές τους! Απολαύστε το βίντεο!

5. Οι μαθητές της Β΄ τάξης του σχολείου μας ξετυλίγουν το νήμα των ελληνικών χριστουγεννιάτικων εθίμων…το βίντεο δημιουργήθηκε στα πλαίσια του μαθήματος της Θεατρικής Αγωγής. Οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με τα χριστουγεννιάτικα έθιμα από διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας, τα εικονογράφησαν και δημιούργησαν τις δικές τους φιγούρες.

Επιμέλεια και βίντεο : Αθανασοπούλου Ρένα, εκπαιδευτικός Θεατρικής Αγωγής

Μετάφραση στα Αγγλικά : Σαββινίδου Ευαγγελία, εκπαιδευτικός Αγγλικών

Μουσική επιμέλεια και εκτέλεση : Μαργαρίτης Κώστας, εκπαιδευτικός Μουσικής

Δεκέμβριος 2020, Θεσσαλονίκη

6. Παρόλο που τα σχολεία στην Ελλάδα είναι κλειστά από τις 16 Νοεμβρίου, οι Έλληνες μαθητές σας στέλνουν τις ευχές τους για την καινούργια χρονιά! Καλή χρονιά σε όλους!!!

 

 

 

 

 

 

 

7. Και κάποιες ευχές από όλους τους μαθητές του 8ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου.

 

 

Απόκριες 2021

Οι μαθητές του τμήματος Ε2΄ του σχολείου μας σας παρουσιάζουν τις αποκριάτικες μάσκες που κατασκεύασαν με τη δασκάλα των Εικαστικών κα. Παπαδοπούλου Χριστίνα.

Βίντεο : Τσαγκαλίδου Μαρία