Η πανδημία έχει επηρεάσει τη ζωή μας και έχει δημιουργήσει ένα σταθμό στην ιστορία της ανθρωπότητας. Kαθώς όλοι καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε πρωτόγνωρες καταστάσεις, η τέχνη μας βοηθά να εκφράσουμε σκέψεις και συναισθήματα. Το θέατρο εμπεριέχει όλες τις μορφές τέχνης και με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου στην Εκπαίδευση οι μαθητές δημιούργησαν μια χρονοκάψουλα για να φυλάξουν κάποιο στοιχείο του σήμερα και να επικοινωνήσουν με τους ανθρώπους στο μέλλον. Είναι ένας συνδυασμός επιστολής, δώρου και ημερολογίου δημιουργώντας μια γέφυρα επικοινωνίας που μένει στην ιστορία. Τα έργα τους αποτελούν τη δική τους ματιά, τη δική τους φωνή που θα ταξιδέψει στις επόμενες γενιές μεταφέροντας την ιδιαίτερη στιγμή που μοιραζόμαστε.

   Τα παιδιά επέλεξαν να αποτυπώσουν τη μοναξιά που νιώθουν, την ανάγκη να δουν αγαπημένα πρόσωπα, την ερημιά στην περιοχή που ζουν, την αλλαγή στην καθημερινότητα της σχολικής ζωής, την επιθυμία να διώξουν την πανδημία, το κλείσιμο των εμπορικών κέντρων που επισκέπτονταν. Επίσης προσπάθησαν να εμπνεύσουν αισιόδοξα συναισθήματα σε ασθενείς και επιστήμονες που αγωνίζονται να αντιμετωπίσουν τον Κορονοϊό.   

   
   Η παρούσα δράση υλοποιείται σύμφωνα με την υπ’ αριθμ 1786/26-11-2020 Πρόσκληση με θέμα: “Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου στην Εκπαίδευση. Πρόσκληση εκπαιδευτικών κλ. ΠΕ91 – Θεατρικής Αγωγής σε σχετικό πρόγραμμα και διαδικτυακές επιμορφώσεις”. Τα έργα έχουν αναρτηθεί στο Μουσείο Χρονοκάψουλας : https://www.facebook.com/2020timecapsule
 
Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για τα υπέροχα, πρωτότυπα, ευαίσθητα και πολυεπίπεδα έργα τους και ένα μεγάλο ευχαριστώ στις οικογένειές τους που στήριξαν τη συμμετοχή τους!
 
Θεατρολόγος : Ρένα Αθανασοπούλου.